Fisio & Wellness

Rodilla

 

TENDINITIS AL GENOLL

 

Els pacients que acudeixen a la consulta per dolor de genoll generalment culpen de tots els seus mals als meniscs. No obstant això, moltes vegades és una tendinitis la causa dels seus dolors, per això és important un diagnòstic precoç d'aquest tipus de lesions per evitar cronicitats i empitjoraments dels símptomes.


Tendinitis és la inflamació d'un tendó, que és una estructura fibrosa que uneix un múscul amb un os.

Causes i símptomes

Generalment és causada per un esforç repetitiu o per un moviment brusc com una caiguda. En ocasions el desencadenant no és clar.

Quins són els tendons que s'inflamen amb més freqüència en el genoll?

Tendó rotuliÀ, tendó del cuàdriceps, tendons poplíteos i tendó de la pota d'oca.

El símptoma principal de la tendinitis és el dolor, que s'agreuja quan realitzem una activitat física i millora quan estem de repòs.

A què es coneix com el genoll del saltador?

El genoll del saltador és una malaltia causada per la inflamació crònica del tendó rotulià, que és el tendó que uneix la ròtula amb la tíbia.

Com el seu nom indica es produeix en esportistes que realitzen salts, o carreres ràpides com en el futbol o el basquetbol entre altres esports i activitats.

Què és la tendinitis de la pota d'oca?

En la part interna de la tíbia, prop del genoll, s'insereixen junts tres tendons: semitendin´s, sartori i recte intern. A aquesta inserció se li coneix com la pota d'oca, a causa de la seva semblança amb l'extremitat d'aquesta au. A la inflamació d'aquest tendó se li coneix com la tendinitis de la pota d'oca, i és una malaltia freqüent en la consulta de traumatologia. Es diagnostica per un dolor intens en la part superior de la cama, que l'examinador localitza en realitzar l'exploració de la zona.

Tractament

És imprescindible un diagnòstic precís i precoç per tractar adequadament la lesió. Per això és interessant consultar al més aviat possible al fisioterapeuta o traumatòleg per iniciar el tractament oportú segons cada cas i evitar cronicitats que després derivarien en tractaments més severs com les infiltracions…
Sens dubte l'objectiu del tractament és disminuir el dolor i la limitació que es produeix.

Existeixen diverses formes d'abordatge en funció del grau de lesió. Aquestes les decidirà el fisioterapeuta en funció de les necessitats individuals de cada cas.

Una vegada remeses les molèsties, prepararà la musculatura implicada per evitar redicidives i enfortir la mateixa, així mateix,  tenir en compte pautes adequades en els entrenaments serà de vital importància perquè la lesió no torni aparèixer.

INFORMACION OFERTA PER FISIOTERÀPIA AQUUM WELLNESS,

SI TENS ALGUN DUBTE O CONSULTA NO DUBTI A ASSESSORAR-SE EN AQUUM WELLNESS.