Màquina del mes: La bicicleta el.líptica

Màquina del mes: La bicicleta el.líptica

 

La característica fonamental de l'el·líptica és la de reunir tots els avantatges dels elements tradicionals del fitness, com la cinta de caminar i les bicletas estàtiques, permetent dos tipus de moviment fluid:

- Moviment circular tipus pedaleig.

- Moviment de translació tipus ski de fons.

Es realitzen dos moviments alhora emprant, tant els músculs superiors (braços, espatlles, abdominals), com els inferiors ( principals músculs de les cames).

La participació muscular i articular és màxima i es realitza en una seqüència suau i plaentera: 10 minuts d'el·líptica equivalen a mitja hora de cinta de caminar. De fet la intensitat de l'exercici efectuat amb l'el·líptica és superior al de qualsevol altre aparell tradicional.

Una altra característica fonamental de l'el·líptica és la d'evitar moviments potecialment nocius per a les articulacions i l'esquena.
Els beneficis que s'obtenen a través de l'exercici amb l'el·líptica són molts, però ressalta la crema de més calories en menys temps, respecte als exercicis similars en cintes de caminar i en bicicletes estàtiques:

- Amb el pedaleig cap a endavant s'entrenen al màxim els quádriceps i es tonifiquen i endureixen els glutis.

- Amb el pedaleig cap a enrere es desenvolupa un treball eficaç per als músculs de les part porterior de la cuixa.

- S'entrena contemporàniament tots els músculs de les extremitats inferiors.

- Útil també per a finalitats rehabilitadores, per tractar els dolors articulatoris i el cansament associats a l'artritis.

- Es poden realitzar òptims entrenaments cardiovasculars.

La bicicleta el·líptica és ideal per a persones que sofreixin tot tipus de patologies a nivell articular i per a recuperació de lesions, desgast de cartílags, trencament i recuperació de meniscs i lligaments, hèrnies discals i tot tipus de lumbars.

tornar